CoMe ViSiT n FoLLoW me!:)

Sunday, 11 September 2011

SEMANGAT BARU..:)

Assalamualaikum sume...

Haa..kowg wtpe ptg2 nie?da mkn?da solat?hehe..well,aku spttnyer blk shah alm ari nie..tp td ttbe sdra dtg mkn tghari so trpkse lah blk lmbt..mgkn mlm la kot pas setel sume bnde..hehe..

Emm..aku sbnrnyerr smgt sgt nie..sbb ape..sbb aku da dpt 1 prasaan yg gmbra..len dri yg len..wat aku bsmgt nk msk sem..n lupekn sgala mslh..aim aku 1 jer..aku nk skor sem ni dgn lbh cmrlg dri sem b4..n aku nk jd owg yg lbh positif dri sblmnyer..aku nk jd kwn yg bek,ank yg bek,hmba yg bek..aku hrp aku dpt truskn pjuangan ni dgn jayanyer..huhu

Kowg..slh ke aku syg owg yg aku xtau die syg aku ke x..n aku xtau die da de yg pnyer ke x..?huhu..aku syg die..siyes mmg xdpt nk lupe..td die dtg lg mkn tghari kt cni..siap pgg pale aku bg restu b4 blk..2 yg wat aku bsmgt sgt..bile aku pndg die,brk2 dgn die hal stadi aku jd bkobar2 sgt..aku xsbr nk cmpletekn sume siri stadi aku..aku nk skor yg trbek..jauh lbh bek dri b4..aku tekad..even ape pn yg blaku aku nk tekadkn ati utk trus cpai kcrmlgn dgn pnuh ksbrn..

Utk awk,sy akn trus syg n rndu awk..sy xkn lupekn awk..n sy nk mtk maaf sbb sy smpn gmbr awk dlm fon sy spya sy dpt smgt nk stadi..mncntai awk wat sy jd lg tbah..mrndui awk bg sy lbh smgt..mngingati awk buat sy nk jd owg yg lbh bek..awk..tlg doakn sy yer..maafkn sy sbb xdpt bhenti cintakan awk..n andai 1 ari nnti awk da ade yg pnyer..awk doakn la spya ati sy sntiasa redha mnerimanya k..xde sape da dlm ati sy..hnya awk yg mmpu bwk sy ke jln yg lbh bek..awk yg trbek..awk yg mmpu buka ati sy utk cnta..thanx sbb mrestui sy td..thanx sbb slama nie awk sudi brk2 dgn sy..thanx sbb awk sudi pndang sy..awk sntiasa akn sy smpn dlm ati k:)n awk pn jgn lupe utk skor yg trbek sbb ni final sem awk..dpt keje bek2 n jdoh yg bek..sy hrp sume yg trbek adlh mlik awk..syg awk slalu..amin:)

Kowg..oleh sbb aku anggp blog ni mcm diari aku,so aku nk share sapekah insan smpurna yg ada dlm ati aku slma nie..tp snyp2 jer taw!rhsia kite brsama:)





ha..smpurna kn owgnyer..yg plg pntg bgus agma n akhlaknyer..stadi pn ok:)agk2 die nk x kt aku..hehe..die bek la..5taun tau aku pndam prasaan nie..aku suke die sbb die mtang n tegas..n die he always be himself bile dpn aku..hee..jgn bgtau sape2 taw!..malu da nie..tp xtau nk luah kt sape so share la dgn kowg kt cni..huu yg bwh ni gmbr kami bdua..ade 1 ni jer sbb segan nk amk gmbr bdua jer huu =p



huhu..blushing2..aku hrp kowg dpt bg pndgn eh..ckupla ni jer yg aku share..lbh2 kang ssh plak..huhu..kowg doakn aku yer..syg kowg sume..okla nk kms2 brg nie..tata..bye:)

Sunday, 4 September 2011

Blaja melupakan....

Assalamualaikum sume..amcm raya?bez x??saat entri ni dtulis,aku bru shari brada di pucong..mmg sakan lah dok kmpg smgu..rase xnk blk..dpt jmpe owg2 yg drndui,mrasa ktngn kmpg,ziarah kbur dll..ati ni berat jer bile nk blk kl..klu blh nk dok jer kt kmpg 2..hehe..

        Aku sgt gmbra..sbb bile blk kmpg kami spupu2 brkumpul..mse ni lah nk jmpe,gurau senda,brk2 topik trbru xkshlah hal keje ke blaja ke mhupn cnta..mmg rase smgu 2 mcm shari jer..xpuas lgsg..tp skrgnyer aku bsyukur sbb owg yg aku syg n rndu ade dpn mata even skejap..:)

        Bila aku pndg die,entah knape ati ni bdgup kncg..rase gelisah..xtng..wlaupn hakikatnyer aku sgt suke bila die ade dpn mata aku..klu blh aku nk pndg die setiap detik n saat..nk die ade dpn mata aku stiap minit..bile die bckp tepon or brk dgn owg len,entah knape ati ni rase sakit..cmbru tramat sgt..tp aku tau ia slh!aku xspttnyer rase mcm 2..die da mcm adek brdk aku..mmg rpt dri dlu lg..die mmg mnja dgn mak aku mcm 2 gk aku..mcm ne lah blh dtg prasaan mcm nie..

       Kowg ingt x entri yg aku tls psl lelaki yg aku cnta brthun2 lamenyer..tp xdpt nk luahkn..die lah owgnyer..sowg lelaki yg sopan,pnyg,bgus agma n pljrnnyer..ade rupa..n kluarga yg sgt bek..aku da angp dowg 2 mcm kluarga aku sndri..bile aku nk blk kl smlm,aku hrp sgt die x muncul sbb aku tkt aku akn rndu n xdpt lupekan die...wlaupn sbnrnye aku nk die dtg n spend tyme dgn aku b4 aku blk..bile da nk stat blaja mmg xdpt lah jmpe lgsg..die sntiasa bz..blaja,kluarga,xtvt luar n mgkn makwe..bile pkrkn yg brkmgknn die da ade yg pnyer,ati ni rase skt..prasaan aku brgetar..aku xdpt mrelakn die dmiliki owg len..entah knape prasaan ni begitu kuat..klu blh aku nk hentikan..aku da xnk ingt..xlme lg pn aku da nk msk sem bru..aku hrp aku blh lupekn die n blaja utk trus kjr cita2 aku..tp entahla..spnjg pose n rya kt kmpg aku brdoa..andai aku xdjdkn dri tulang rusuknya maka kau hentikan lah rndu dn cinta nie..tp ia ttp dtg n mlh smkin kuat wat aku rase sgt2 trganggu..Ya Allah,berilah aku kekuatan..

     Di saat entri ni dtls..aku msh mrndukn die..wlaupn mgkn die xpnh pdulikn aku..aku hrp sgt die jdoh aku..tp biarlah aku mmpu brsbar spya aku xrase trdera dgn prasaan kurniaan Allah nie..bialah aku trus brtabah..mmg skt mmndam prasaan..lg2 bila kite lgsg xdpdulikn..hdup die juz utk stadi n kluarga n Allah..mgkn aku ckit pn xde dlm atinyer..tp slagi aku mmpu aku akn tgu..sbb hnya die yg mmpu buka atiku utk cinta..

     Ya Allah,bglah aku kekuatan..aku nk mulakn sem bru ni dgn pnuh smgt..aku xnk ingt da prasaan nie..bialah aku smpn sowg dri..n aku nk lupekn..aku nk fkus stadi spya aku blh cpai cita2 aku..Ya Allah,jika benar die jdohku maka kau tabahknlah ati nie..jika tidak maka kau hentikanlah prasaan cinta dan rndu nie..smga kau mmberkati hdupku n sluruh ahli kluargaku..pnjgknlah umurku spya aku mmpu brbuat kbekn,mncpai ape yg trbek dlm hdup..smga dgn redha dan kbrktnmu dptlah kiranya aku mneruskn hdup ni dgn pnuh tenang n ksyukuran..amin ya rabbal al amin:)




my luvly family