CoMe ViSiT n FoLLoW me!:)

Friday, 26 August 2011

FINAL SHOPPING!!

Assalamualaikum blogger2 sume..sehat ker?amcm prsiapn rya??xsdr da nk rya pn..tgal brape ari je lg pose..so ujg2 ni lbh bgus klu kite prtgktkn amln dan wat prsiapn ape yg perlu..yela..Allah pn suke kn kcntkn..jd xslh kite mncntkkn rmh spya dpt memeriahkn rya yg bkal tiba..

    Soo..sok aku plan nk wat final shoping b4 blk kmpg..hehe..tmpt yg dtuju mstilah KL kn..area2 jln TAR 2..tp cnfrm sesak giler sbb mmber2 aku pn rmai nk g shoping sok..hehe..yg g smlm pn ckp da sesak pe lg sbtu kn..mmg giler2 sesaklah..slp2 dok dlm kete brjam2..hehe..tp beselah..mmg tmpt wjb klu nk shoping..sume ade n murah2 plak 2..huhu..lg2 skrg sogo pn tgh sale!mmg heaven!huhu..so meh tgk tmpt2 yg wjb g..huu


bazar yg bez!


psr mlm!wjb!hee


kdai kain


kdai slendang!





SOGO

Haa..tgk gmbr2 ni truja la plak kn..ni sok shur kene mkn kurma byk2 kasi tnga..hehe..tenang ckit nk shoping sok..n hrp mak ayh pn bthan lah smp mlm..huhu..kowg mcm ne??jom kite memeriahkn KL sok..hehe...

"SELAMAT HARI RAYA N MAAF ZAHIR DAN BATIN"


Selamat brgembira sume..bye..nyto!:)

Monday, 22 August 2011

Slmt hari raya maktok...


Assalamualaikum sume..ape kbr?hrp sume sehat2 jer dlmpahi kbrkatn 10 mlm trakhr ramdahan nie..Kowg buka ape ptg ni??jgn lupe bg cni ckit eh..hehe

       Bile citer psl nk rya ni,nth knape lately ni rase rndu sgt dgn arwah maktok..klu xslp aku da 5thun aku brya tnpa maktok..rmh kt benut 2 mmg da snyi lg2 sjak arwah mami pegi 2thun lps..spupu2 pn da jrg blk..aku lgla..kdg2 xsgup nk tgk katil arwah maktok 2..blik die..tmpt die mndi..almari die..mcm2 la..
 
        Aku ingt lg dlu..klu tyme arwah ade,msti meriah giler rmh..even maktok skt angin ahmar mse 2,die ttp ceria..slalu wat lwk kt cucu die..aku klu da blk kmpg mmg dok bkepit jer dgn die..yela..jrg blk kn..slalu aku akn kms blik die..mndikn die,pkaikn bju..siputkn rmbt die..bwh ktl maktok msti byk giler kueh n cklat..aku pe lg..dtg jd tkg abskn..hehe

        Tiap kali pg rya,pas smyg rya maktok msti pgl sume cucu2 die..die suh plh smpul duit..dlm 2 ade mcm2 la..ade smpul isi rm 10,rm5 kdg2 sringgit pn ade..aku mmg yg plg xpndai plh!slalu kene gelak dgn maktok..huhu..aku slalu plh smpul sringgit..hehe..tp laz2 dpt gk yg rm10..huhu..

         Mmg aku rndu giler saat2 2..mlm maktok mnggal 2,aku tgk muke die..tenang dan bersih..malah tersenyum..even da 5 thun aku still rndu lg kt die..maktok 2 mmg sowg nenek yg bek..n klaka..aku btl2 rndukn die..xpnh sesaat pn aku lupekn die..

         Emm..da la..xnk ckp lg..aku da rase nk ngs,..huhu..aku hrp rya kali ni aku dpt lbh sribu kbrktn n kgmbraan even rmai ahli kluarga yg rpt dgn aku da xde..aku doakn moga2 mreka dtmptkn dklgn yg soleh dn solehah..al fatihah..

P/S:aku nk ltk gmbr tp sume hard cop,xde yg soft copy..n aku xde scanner..hehe..so aku ltk katun jela eh:)









Monday, 15 August 2011

Japan the greatest country:)

Assalammualaikum sume..:)

Bgn jer td mmg truja giler nk update blog..bkn ape,lme xupdate n ttbe pg td trmmpi plak aku pnjat gng fuji..xbley blah!!hahaha..tp mmg tringn..hehe..Sbnrnyerr dlm byk2 ngra aku mmg nk sgt g jepon..sbb ape?aku suke culture die,tmpt die yg cntek2 n owg die yg comel2..hehe..tp nth bile aku pn xtau..huhu..mgkn gk aku ni byk sgt trpngaruh dgn cite jepon!aku ni antu cter jepun..hehe..so aku juz nk share tmpt2 bez yg ade kt jepun ni..mane tau 1 ari nnti ade rezki nk g kn so bley la g tmpt2 ni..Letz check it out!


Sooo..ni lah ant tmpt2 cntek yg aku nk tringn nk g..tp tgklah dlu mcm ne kn..hrp2 adelah rezki..hehe..oklah nk g ngaja..klu kowg ade wat trip g jepon jgn lupe ajak eh..hehe..k bye salam:)

Sunday, 7 August 2011

BiLe HaTi MuLe BrKaTa-Kata...

Emm..nth knape..ati ni mule nk mnunjukkn feeling2 yg xspttnyer..aku ptt lupe bnde ni tp nth nape bile brk2 dgn mmber2 aku td aku ttbe rase trsntuh..td ktowg wat reunion dgn mmber rpt mse sklh dlu..dlm rmai2 nie ade sowg mmber aku yg da ade steady bf n da nk kawen lah..siyes...aku hepy bile tgk kwn2 aku yg dlu nkal2 skrg da ade psgn,da pndai bgya n da nk kawen pn..lelaki 2 mmg ckup smpurna lah..ade sume yg every gurl impikn..Tipulah aku xjeles tp yela..jdoh msg2..ALLAH SWT lbh mngthui ia x?
      Bile bckap psl hal2 ati n prasaan,pkwe,future husband,jdoh n seangkatannyer..mmg aku sng sgt snstif...yela..aku xpnh rase mcm ape yg mmber2 aku rase..ade 2 yg da kapel 10thun..ade 2 yg da jmpe mr rite n da nk kawen..ade yg swit jer tyme bcnta 2..tp aku ttp mcm ni..bkn aku nk mmprtikaikn..aku ckup brsyukur dgn ape yg aku miliki tp beselah..hati pmpn mane yg xcmbru kn??Dlm hdup aku,hbgn mcm ni xpnh mnjadi..1st mse aku mule2 knl erti syg mse aku abs spm..mse 2 aku syg sgt mamat nie even die 2 mat rempit..n xstraf dgn aku.. Ktowg kapel adelah dlm 2thun..mse 2 mcm2 la jd tp aku ttp sbr n hrap hbgn 2 kekal..tp lame2 mmg xdptlah nk than..da la xpnh jmpe..die mcm 2 aku mcm ni..mmg mcm langit dgn bumi..Lps aku pts dgn die aku kuatkn ati xnk da cri pkwe..bialah single lg bhgia..aku cube lupekn die..ssh jugaklah tp alhmdllh dpt..so dlm mse 2thun single adelah aku jmpe bbrapa owg tp sumenyer xsiyes..nk gune pmpn jer..
       Bile aku msk degree..aku jth cnta blk..ni mmg btl2 siyes sbb die lelaki ptma yg dtg umh aku jmpe mak bpk aku..yg dtg knvo aku..aku mmg cnta die giler2 ah..aku mmg da plan nk kawen dgn die..tp 2la..bkn jdohkn..ktowg pts lps 8bln cnta 2 dpthnkn..nk wat cmne..da xde jdoh..2bln aku mrana..xblh nk fkus blaja..nsb ade kwn2 n fmly yg xjemu skong..skrg ni da sthun aku single..alhmdllh aku hepy even kdg2 aku ase mcm snyi n trtekan sgt..mane x nyer..umo aku da 23..kwn2 baya aku kbnykn da ade ank..ade yg da btunang n da nk kawen tp aku steady bf pn xde..huhu..msti hepy jer kn klu hdup kite dpnuhi bunga2 cinta??

kn swit jer mcm nie..huhu
   



      Aku sbnrnyer da xnk ingt da ape yg pnh blaku kt aku slama nie..ape yg aku tau 2 sume bialah aku amk yg pstifnyer jer..aku mls nk pkr da..klu iktkn mmg skt ati,bnci,nymph,mluat sume adelah..tp nk wat pe aku skt ati kn..die pn da bhgia dgn owg len..aku mls nk pkr2 smp skt jiwa..skrg pn aku hepy..single is the best!

      Tp skrg nie aku ade 1 mslh kronik..mmg kronik giler la smp aku xtau nk wtper..huhu..bnde ni bknlah bru blaku cuma aku rase lbh ykin sjak akhr2 nie...Emm...mcm ne nk ckp eh..ok..aku asyk tringt die..jgn slh phm..die bkn ex aku or kwn2 sklas.aku..aku knl die lame da..mgkn sjak kck tp xbrape nk rpat..dlu mmg aku suke die tp xde la smp thap cnta or nk siyes2 kn..tp lately nie..entah knape aku slalu rndukn die..slalu mmpikn die..kdg2 aku rase mcm die jdoh aku..entah knape aku rase mcm 2 pdhal ktowg da mcm adk brdk..siyes..aku xnk rase mcm ni..aku tkt dgn prasaan nie..xmgknlah  ape yg aku hrap akn brlaku..aku slalu brdoa..sbb aku tkt akn kcewa lg..so aku bdoa pd ALLAH SWT..

  "Ya Allah...Jika aku bukanlah sebahagian dari tulang rusuknya maka janganlah biarkan ku rindukan kehadirannya. Janganlah biarkan kulabuhkan hatiku di hatinya. Kikislah pesonanya dari pelupuk mata. Dan usirlah dia dari relung hati ini."

      Aku tkt bile cnta ni pd drinyer yg dtg dri drh daging aku sndri..aku tkt owg akn ckp bkn2 dan aku tkt utk mlht bile saat die akn bkhwin dgn pmpn len..aku tidak mmbnci prasaan ni cuma biarlah ia pergi dulu..aku xsgup da..aku xnk skt lg..mmg skt pndam prasaan..brthun2 lamenyer aku smpn prasaan thdap dri die..dn mkin lame aku ase mkin syg,rndu dan cinta..Ya Allah,ptnda apekah ini?Setiap kali aku mrenungnyer..bergetar prasaan ni..klu lah btl die diciptakn utkku..algkah gmbranyer hdup aku..Aku trlalu ingn mmliki lelaki sptnya..yg smpurna agamanya,pelajarannya,adab dan kelakuannya..dan aku xmmpu utk trus mnipu ati nie..ye btl..bialah aku skt mmndam dri aku mmberitahu dan brlaku ssuatu yg mnyakitkn...aku xsgup lg..kata2 nie aku sntiasa tnam dlm hati..

 "Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya.. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu siapa jodoh kita.”

    Aku trlalu tkt utk kehilangannya..wlaupn mgkn aku xdpt mmlikinya tp skrgnyer aku dpt tgk die gmbra n ceria slalu..aku msh dpt tatap wjahnyer wlaupn curi2..aku msh brpluang brckp dgnnyer..dn aku msh mmpu mncntainya..krna mncntai die lah aku blaja brsbr dn mnjadi owg yg jauh lbh mtang..juga mngenal erti cinta yg sbnar..Smga aku trus tbah mnnti..dn trus mmpu mncntainya wlaupn mgkn die xpnh tau dn xpnh mncntaiku..
  

dkrniakn drjat sbg isteri adelah anugerah trbek
Smoga kite sume sntiasa dbrkati dn drahmati Allah..dn smga jdoh2 kite adlah di klgn trbek yg mmpu mmberi kite spnuh hati dn jiwanya dn mmbimbing kite ke jln yg diredhiNYA..amin ya rabbal alamin..wassalam,nyte:)

PS : aku sbnrnyer nk mskkn 1 lgu tjuk die BYUL ost cter 200 pounds beauty tp xtau mcm ne nk wat..sape ade tlg share yer:)lgu 2 sgt bmkne wat aku:)




    


Thursday, 4 August 2011

Kau idamanku..:)

Salam sume..ape kbr?sehat..mlm ni aku nk update yg simple2 jer..lgpn aku nk tdo awl..sok pg aku ngaja..hehe.. Em pose..mmg aja kite than nfsu tp nth knape pose kali ni aku tringn sgt nk mkn bnde nie..klu blh ari2..bkn nasi kerabu,bkn aym goreng,bkn aiskrim tp KEK COKLAT!ahh..cdapnyer..mse pose ke2 ari 2 aku da bl tp xbrape kick la..so aku nk try bl kt tmpt len plak..klu dpt bl sbjik kn bez..mcm kt bwh nie..hee

lemak brkrim dsukai rmai!huhu



        Ahh tidak!klu aku dpt ni mmg aku blasah sowg jer..cdap giler weh..trliur aku..huhu..ahh aku xpduli..sok nk pkse mak g bzar bl kek cklat..huhu..xblh thn2 kang aku giler!Hehe..tp klu dpt yg mcm ni lg power!

 Perrgghhh!Trangkat beb!cnfrm aku xkn pndg owg len da..aku ngadap sowg jer..huhu...aku ni mmg kek cklat addicted..same gk dgn dek aku..klu besday ktowg mmg xsah klu x kek cklat..xpcye meh tgk gmbr nie..hehe

Ni mse bsday aku thun ni

besday aku 22thun
besday adek

Besday adek lg


haa..tgklah!kn aku da ckp!ktowg 1 fmly mmg addicted kek cklat..mane la xtmbam2 belaka..hehe..owg len pn da phm dgn ktowg ni..mane x nyer..jiran aku pn bg kek cklat mse ktowg bdua dpt kptsn cmrlang..huhu

ha tgk!
ni spupu aku ksi
Soo..mmg dpt dsmpulkn dcni bhwa aku mmg pggemar kek cklat tegar!so sape2 yg nk bg kek blh la yer..aku brbsr ati sgt..haha..ape pn b4 air liur aku mleleh lbh bek aku bnti cpt..n aku akn pkse mak g bzar bl kek cklat sok..yahuu!

"Owh kek cklat!ko la idamanku!muah3!huhuhu
Tata..nyte..Assalamualaikum:)

Sensitif kah aku??

Emm..ari yg pnuh ceria dan tenang..tp nth nape ttbe ari ni aku trase nk ckp psl hal ni..bile ckp psl hal ni mmg xkn sudah..sbb aku mmg dlhrkn dgn keadaan yg mcm ni sjak dri dlu lg..Aku ase sume yg pnh knl n kwn dgn aku tau btapa snstifnyer dri aku ni..
     Mse sklh dlu..aku slalu wat bnde2 yg wat kwn2 aku nymph..bkn ape..oleh sbb trlalu snstif aku jd owg yg sgt halus prasaanyer..aku ingt lg..mse sklh dlu aku slalu trase dgn kwn2 aku..klu aku kck ati aku msti bg surat..n aku slalu majuk dgn dowg..yela..mse 2 bdk lg..aku xdpt nk kwal prasaan..bkn xdpt tp xpndai..bile kwn2 aku kwn dgn owg len aku msti mrajuk..smp kdg2 aku ase dowg nymph dgn aku..
      Lps dpt rslt upsr,aku dpt offer msk mrsm..sfat aku ni jd mkin truk bile msk mrsm..aku ni mmg lgsg xde knfiden n asyk rase rndah dri jer..kt cna plak,aku asyk kene ejek n pulau dgn senior2..bdk laki pn asyk perli2 aku jer..keadaan ni jdkn aku lg truk..nsblah kwn2 pmpn aku yg 8owg 2 sume ok2 jer dgn aku..mcm2 mslh aku hdapi mse aku kt mrsm wat aku ase mkin snstif n rndah dri..lme2 rslt aku jtuh n mkin truk..bkn aku nk slhkn sesape tp mmg psktran mrsm ni la yg wat aku jd lg snstf n less knfiden!aku mmg xsbr nk kuar dri cni..
      After pmr,aku kuar dri mrsm..aku msk sklh bese..bile aku brgaul dgn mmber2 kt cni,aku jd lbh smgt n knfiden..sbb dowg sume bknlah mcm bdk2 mrsm yg sume nyer prasan bgus..aku suke dok sklh ni..aku mule jd lbh ceria n smgt nk blja..even xbrape nk rjn tp spm aku dpt gk kptsn cmrlg..aku jd btmbh ykin..tp bile aku xdpt offer uni aku jd pth smgt blk..sthun kot aku mnganggur..tgh thun aku g plkn..kt cna aku blaja byk bnde..n sume 2 dptlah ubh dri aku ckit2..
       Bile aku dpt offer smbg dip kt uitm jgka..aku mmg gmbra giler..yela..sape xnk msk uni kn..Aku msk cna dgn prasaan gmbra n smgt tgi..niat aku cuma nk bjya..aku suke dgn jgka even aku ase blja ssh n kwn2 pn xsume mmhami..em aku sblik dgn zatul,ikin n nad..dowg ni even xmmhami aku sgt tp ttp cube nk jga ati n prasaan aku..tp dlm 3 owg ni yg plg rpat dgn aku mstilah zatul..zatul jer yg tau sape aku sbnrnyer..phm prngai aku 100%!Die gk yg xjemu nshtkn aku,nek kn smgt aku..yer..mmg aku tau..aku truk kt jgka..aku snstif..byk bnde yg srba xkene..aku tgk owg pn mcm nymph nk kwn dgn aku..slalu aku gduh dgn kwn2 aku ats slh phm pshbtn..jeles,slh phm n len2..3thun aku kwn dgn dowg mcm2 yg aku wat..tp mse 2 aku xpkr ape..yg aku tau aku nk owg phm aku n aku xpnh pkr prasaan owg len..mmg aku truk..aku byk sktkn ati kwn2 aku trutama zatul..kbtulan owg yg sgt rpt dgn aku mngal mse 2..aku lgla trtekan..em aku ase byk kali gk aku gduh dgn bdk2 nie..laz skali 2 aku ingt lg aku buat2 skt jwa..mcm2 la aku.wat..klu kowg bca ni msti kowg ngeri kn dgn aku??Huhu..mse 2la aku gduh bsr dgn zatul..die ckp kt aku aku kene brubah..shari ktowg spend tyme..aku ingt lg mse 2 aku part4..xhnti2 zatul nshtkn aku..mse 2 la aku mraung n aku dpt rase da trlalu byk bnde yg aku wat kt owg..so lps dri ari 2 aku tekad nk brubah..alhmdllh dlm jgka mse sthun stgh dip 2 aku brubah ckit2..Klu kowg nk tau,mmg seksa nk brubh nie..bkn sng tau!lg2 prangai 2 da sebati dgn dri kite dri dlu lg..tp okla..ats skgn kwn2 aku brubh plhn2 n aku jd jauh lbh bek dri b4..
my bio team
      Bile aku dpt twrn degree,aku tekad!Aku xnk sktkn ati kwn2 aku lg..aku nk blaja btl2..aku nk jga ati owg n aku xnk jd trlalu snstif..aku cube nk wjudkn keadaan dmana dowg gmbra trime aku sbg kwan..tp beselah..Even aku da brubah ttp ade saki baki prngai snstf 2..kdg2 dtg gkla pnyakit 2..tp bak kate bff aku yg skrg ni smbg blaja dgn aku,aku da byk brubah..jauh lbh bek dri b4..die suke dgn prngai bru aku..aku lbh mtang..da xsnstf sgt..alhmdllh..tp kdg2 slh phm 2 pkra bese la kn?yela..nobody perfect!Kdg2 kwn2 aku pn ade wt slh gk..tp kite dlm pshbtn ni kene la byk sbr n ngalah..yela..kwn ni kite nk smp mati..bkn skejap2..Aku skrg dlm proses brubah lg..aku hrp aku blh jd lbh bek..
my beloved rumate


Geng kmnder
Emm hrpan aku bialah owg dpt trime aku seadanyer..dpt phm aku n ngalah dgn aku..aku da cube nk jd kwn yg bek..kdg2 ade mse aku pndam mrh n skt ati aku demi nk jga ati kwn..2 mmg da ckup bek sbb dlu aku xpnh wat mcm ni..Aku nk bkwn smp bile2..klu blh xnk ade gduh2..tp aku mohon kowg pn phm  aku..jga kata2 sbb aku pn mnusia bese ade prasaan kn..kdg2 dtgla ase snstf 2..aku bkn robot..cuma aku cube kwal emosi ni slagi mmpu..bile kdg2 trlepas 2 kowg ckpla elok2 kt aku or than la ckit..skali2 kn ape slhnyer..Ape pn..aku nk kowg tau..even kt mane pn kowg skrg..aku sntiasa syg kwn2 aku..aku nk kowg tau yg kowglah kekuatan aku..kowg lah hdup aku..Aku hrp kowg skong aku smp bile2 even ape pn jd..n hlalkn sume k.. hrp kite akn kwn smp bile2..Amin..miz u guyzz!!:)



Geng KRESMA

my BFF!
kwn2 yg aku syg!

Wednesday, 3 August 2011

Elianto???

Hye guyzz..jmpe lg..hehe..mlm ni lmbt ckit update..bkn ape..stress ckit td..aku g bzar td excted la bl taufu fa..mmg trase nk mkn..td aku bkk2 basi lah plak..adoy la..geram aku..pdhal yg jual 2 mamat yg ckit pnyer encem..huhu..frust trtonggeng2 aku bile basi..xmrase la aku nk mkn taufu fa..huhu..cdey2..apela abg ni..sgup die jual taufu fa basi kt aku..pdnlah murah..aish2..xpe2 sbr ye faten..bln pose nie..huhu
     Btw,sbnrnyer mlm ni aku nk cter ape ek??ha..cube teka..hehe..tadaa..elianto!huhu..sbnrnyer slma ni aku xpnh lgsg sgah kt elianto 2..eh jap..kowg tau x ape elianto?ala..yg jual2 brg make up 2..hehe..bkn ape..aku mmg nk sgah tp aku tkt la..tgk die pnyer tmpt mcm mhl smcm jer..n akk2 die pn cun2 traf2 model r!so slame brjuta kali aku g ioi mall 2 aku cuma pndg jela..tp laz month dowg wat sale taw!smpene ulgthun yg k6..oleh sbb trlmpau murah jd aku truja la nk mncuba..akk2 yg  jga pn bek2 n cun2 belaka.. huhu..Akhrnyer..4 my 1st tyme dtg..aku bl bbrapa brg yg aku rasekn bez..Apekah ia??

  
shimer
lip gloss





      So,aku jd addicted dgn brg elianto sbb bile pkai 2 aku rase bez n ssuai..xsgka plak muke aku ni ssuai dgn brg2 elianto..so dgn rase xsdr dri aku pn ajk mak aku g wat kali yg ke2..kali ni aku bl foundation n eye shadow..2 bijik lg..huhu
  
foundation

purple eye shadow

light green
          N aku trus dtg dn dtg smp aku ase da bpuluh plastik elianto kt blik aku ni..hehe..yela..muke aku ni ssh nk dpt produk yg ssuai..bile dpt yg bez cmni aku pn addicted nk bl..kbtulan mak bru bg duit so blh la bl lbey..laz sale ari aku g lg utk kali ke brape aku pn xpasti..mane2 je aku g xkira la mines ke sunway ke ioi ker aku msti cri elianto..hahahha..mmg giler ah!tp xpela  skali skala kn..utk dri sndri gk..huhu..laz ari 2 aku shoping mask die yg sumenyer mmg bez2 giler!leka gile plih mask smp mak da wat xtvt jeling mnjeling bru aku stop..huhu..total sume shoping kt elianto adela dlm rm100 gk!huh!utk sale mmg bykla!klu xsale lenla citer kn..hehe..ape pn xrugi try sbb brg2 die bgus n brkualiti!Anda msti truja  dn brpuas ati!hehe

mask yg bez!


So..aku ase smp cni jela..pnt gk aku nk mmbega gmbr nie utk dltkkn kt cni..mata ni pn da nek bgkak dok ngadap blog jer..sblm mak bsing lbh bek aku tdo..kang shur smbl ttp mata pyh plak nk mkn..huhu..ok la guyz..jom tdo..jgn lupe shur k..nyte tata salam..bye!:)

Brsyukurlah ats sgala nikmat pmberianNYA..

Salam rmadhan yg k3..em ari ni aku lth giler..bkn ape..aja tusyen pg ptg..tp xpela kn..nk bg owg ilmu bkn sng..Em bile aku tgk blk sume student aku,aku rase kcian sgt..bkn nk mrndahkn tp mgkn ade hkmah knape mreka dwjudkn dlm keadaan lemah mindanya..aku sbgai ckgu cube sdaya upaya mmbntu wlaupn kdg2 aku ase mcm bdk2 ni mmg da xdpt nk dbntu..slagi aku mmpu aku cube bg yg trbek..bkn ape..aku phm prasaan mak bpk dowg..dowg pn msti nk tgk ank2 dowg bjya btl x?
     Bile aku tenung bdk2 ni,timbul rase insaf dn bsyukur dlm dri aku..wlaupn aku bknlah shebat para dktr or engineer tp skrgnyer aku msh mmpu bdri ats kaki sndri..msh mmpu mmhami sndri ape yg aku pelajari..msh mmpu mngimpikn mse dpn yg cmrlang..Aku mrh dgn dri aku sndri sbb kdg2 aku nk lbh dri ape yg aku ade..aku sntiasa xpuas ati dgn ape yg aku dpt pdhal sume 2 da jauh lbh bek dri owg len..bile aku ngaja bdk2 mcm ni aku jd brsyukur sgt2 sbb ALLAH SWT krniakn aku ilmu yg tgi dn tiada  bndingannyer..dn dgn ilmu ni la aku prlu kgsikn dgn owg2 yg mmrlukn..
      Wlaupn mreka lemah tetapi mreka ttp ade hrpn..kdg2 aku xsmp ati bile tgk btapa pyhnyer bg mreka utk mngira,mmbca mahupn mmhami ayt2 dlm BI..plajar drjah 4 lemahnyer spt pljat drjah1..yg mane aku prlu sntiasa sbr dn ade teknik trsndri utk buat dowg suke dg ape yg dowg blaja..aku xsgup nk bygkn ape akn jd dgn mse dpn dowg..oleh itu aku cube sdaya upaya utk mmbntu even aku ase da xlrt sgt..Syukur alhmdllh keadaan ni jdikn aku owg yg sgt brsyukur dn mrndah dri..jd wlau sa pe dn bgaimana pn kite di mata owg,hnya kite yg tau kmmpuan kite..hnya kite yg tau ape yg lyak kite perolehi..oleh itu sntiasalah brsyukur dn mrndah dri wlau sbyk mana pn ilmu didada..:)
      Emm..ari ni mak mls nk msk..so kene g bzar ramadhan..sblum g aku kene set mind spya jgn mmbazir..mknlah ala kadar skdr mngisi perot yg ksong..so aku nk solat n siap2 utk g bzar..hrap2 aku sntiasa dlndungi para malaikat dlm memerangi nafsu mkn nie hehe..jmpe lg next post!Daa..=D

soto mak yg cdap..hehe


Tuesday, 2 August 2011

my life!:)

Salam n hye everybody..alhmdllh lgkap sudah ramadhan aku yg k2..aku hrap aku dpt trus brterawikh dn mngktkan amaln2 demi bekalan di alam cna..Aku truja sbnrnyer nk update post kt cni..bkn ape,aku kn blogger bru so mcm batak lah ckit kn..hehe..so ape yg aku nk bgtau mlm ni is all bout my past life!:)
       Aku sbnrnyer dbsrkn dlm keadaan srba mewah..mse aku lhr mak dgn ayh aku keje..ayh wat biznes bsr mse 2..mmg bju2,mknn n mainan aku mhl2 belaka..umh pn bglo..tp ayh jauh dri kami..mksdnyerr die just bg duit n xpnh pn ikt ktowg jln2 or brct..after 6thun,adek lahir..mse 2 sume ok jela..xdela truk pn..xlme pstu aku msk mrsm..mse 2 aku form1.. em 1st tyme aku blk umh aku truja..yela lme xblk..homesick..tp upenyer aku yg dpt surprise..ayh jual rmh..ayh muflis sbb kene tpu..ayh jual umh bglo 2 dgn hrga yg sgt murah sbb trdesak..kami brpndh ke rmh kdai yg jauh lbh kck..mule2 mmg cdey n xslesa sbb aku da bese hdup sng kn..tp lme2 okla..
        Nsb ktowg bek sbb mak dgn ayh dpt ank yg pndai2..alhmdllh kami adk brdk blh lari dri tndasan owg dsbbkn kjyaan kami..tp aku xsterel adek aku..die jauh lg bjak dri aku..mse aku kt mrsm mcm2 bnde yg aku lalui..mgkn xssuai dok kt asrama..aku msk pn sbb nk tgk mak gmbra..aku kene buli dgn senior,pulau n mcm2 la..puas aku ngs spnjg dok cna..tp alhmdllh aku byk blaja hal2 agama mse aku kt cna...after pmr aku kuar dri mrsm sbb aku xsuke dok asrama da..aku nk rase hdup kt sklh bese..aku msk smkpu1 mmg hdup aku epy..aku bgaul dgn bdk2 cina,india..dpt kwn2 yg bez n sporting.. aku jd smkin tbah n kuat smgt..even xbrape nk rjn tp sbb life aku gmbra alhmdllh aku dpt kptsn yg agk mmbrgsgkn..mak n ayh gmbra sgt..even hdup ktowg xssng dlu tp mak ayh gmbra sbb ank2 die bjya..adek pn mcm 2..asyk dpt plajar cmrlang jer:)
its me knvo!:)
         Tp mcm bese la..bile ALLAH 2 syg kite die akn trus duga kite..aku pn mcm 2..Oleh sbb rmai sgt bdk pndai zmn2 skrg ni aku xdpt twrn smbg blaja..mse 2 cdeynyer mmg tuhan jer yg tau..Aku ingt lg..mse knvo spupu aku,aku mngs sbb cdey xdpt msk u..yela..aku xnk tgk mak aku cdey..mse 2 sbln lg bdk2 bru nk msk..kwn2 aku yg rslt truk dri aku pn dpt smbg blaja..mmg aku asyk ngs jer..tp bile da rezki 2 ade gk kn..smgu sblm msk aku dpt srt twrn!yeah!uitm jgka!gmbra thap babun!huhu..alhmdllh aku smbg dip sc utk 3thun kt cna..Emm nk cter psl bnde2 yg blaku kt cna mmg la trlalu byk..jd aku cter kt slot len la yer..tp sume ok..aku bjya kekalkn pointer aku 3 n above every sem n fnal sem aku dpt dkan..dpt gk aku mrasa knvo..hehe..so mse nk smbg degree aku wat kptsn aku xnk amk bio da..yela..ssh kot..aku skt jwa nk stadi..huhu..so aku apply yg len ckit..dptnyer polymer technology..huhu..mule2 tkjut berok gk tp  aku cube jela amk..mane tau serasi..hehe
          Alhmdllh..ni da msk thun ke2 aku amk polymer..okla..srnk blaja even agk ssh..aku ase bez gk polymer ni sbb bnde bru kn.. lgpn senior bez2 sume..byk mnyokong n lgsg xkdkut ilmu..n lecturer pn sporting2:)aku msh mmpu lg..even sem3 ni rmai yg lg hbt2 dri aku tp aku bsyukur aku msh dpt kekalkn 3 pointer n tgkatkn ckit2..Em aku cuma hrap hdup aku trus baik n bjln lncar..n hrap sem dpn aku blh perform jauh lbh bek dri b4..ChaIYoK2!!:)n my fmly pn da btmbh2 bhgia n rpat skrg ni..rezki alhmdllh sntiasa ade..even xssng dlu tp yg pntg ktowg slg mnyngi..shoping same2.mkn same2,trawikh pn same2..hehe..aku syg fmly aku..dowg yg trbek dlm hdup aku!n kami xkn lupe kpda pmberi sgala yg kami miliki skrg which is ALLAH SWT!Thanx god!luv my fmly alwaiz!:)

my family:)
Emm..aku ase stkt ni je dlu kot aku nk cter psl pnt gk mnaip nie..hehe..next update aku nk  cter psl ape eh??em mgkn love story??wah ni bez nie..hehe..klu cter psl aku pnyer luv story mmg xabs2 sthun..huhu..k la c u next update!Tata..=D

Da New Blogger!

me n adek

Hye guyz..akhrnyer..dpt gk aku wat blog..bkn ape mmber aku 2 da bjuta kali suh aku wat blog..katenyer ssuai utk org2 mcm aku..yeke? huhu..ape pn thanx 2 ramadhan sbb bile pose ni  la aku dpt kekuatan utk wat blog ni n crite srba ckit tntg dri aku kt cni b4 aku coretkn bnde yg lbh pnjg lebar n ngarut..hehe..
      Well,aku studnt lg..amk degree kt uitm shah alm..in polymer technology..quite tough n also fun to learn..stkt ni aku epy dgn ape yg aku ade..alhmdllh sume ok2 jer..aku syg kwn2 aku fmly aku n life aku..aku ade mak ayah n adek yg bez!
ayh n mak
Emm..xtau da ape nk ckp..mgkn ckuplah utk coretan ptma nie..ape pn aku hrap adela yg sudi jenguk2 blog aku yg xsbrapa nie..so c u again.. nnti aku update lg..tata:)