CoMe ViSiT n FoLLoW me!:)

Sunday, 4 September 2011

Blaja melupakan....

Assalamualaikum sume..amcm raya?bez x??saat entri ni dtulis,aku bru shari brada di pucong..mmg sakan lah dok kmpg smgu..rase xnk blk..dpt jmpe owg2 yg drndui,mrasa ktngn kmpg,ziarah kbur dll..ati ni berat jer bile nk blk kl..klu blh nk dok jer kt kmpg 2..hehe..

        Aku sgt gmbra..sbb bile blk kmpg kami spupu2 brkumpul..mse ni lah nk jmpe,gurau senda,brk2 topik trbru xkshlah hal keje ke blaja ke mhupn cnta..mmg rase smgu 2 mcm shari jer..xpuas lgsg..tp skrgnyer aku bsyukur sbb owg yg aku syg n rndu ade dpn mata even skejap..:)

        Bila aku pndg die,entah knape ati ni bdgup kncg..rase gelisah..xtng..wlaupn hakikatnyer aku sgt suke bila die ade dpn mata aku..klu blh aku nk pndg die setiap detik n saat..nk die ade dpn mata aku stiap minit..bile die bckp tepon or brk dgn owg len,entah knape ati ni rase sakit..cmbru tramat sgt..tp aku tau ia slh!aku xspttnyer rase mcm 2..die da mcm adek brdk aku..mmg rpt dri dlu lg..die mmg mnja dgn mak aku mcm 2 gk aku..mcm ne lah blh dtg prasaan mcm nie..

       Kowg ingt x entri yg aku tls psl lelaki yg aku cnta brthun2 lamenyer..tp xdpt nk luahkn..die lah owgnyer..sowg lelaki yg sopan,pnyg,bgus agma n pljrnnyer..ade rupa..n kluarga yg sgt bek..aku da angp dowg 2 mcm kluarga aku sndri..bile aku nk blk kl smlm,aku hrp sgt die x muncul sbb aku tkt aku akn rndu n xdpt lupekan die...wlaupn sbnrnye aku nk die dtg n spend tyme dgn aku b4 aku blk..bile da nk stat blaja mmg xdpt lah jmpe lgsg..die sntiasa bz..blaja,kluarga,xtvt luar n mgkn makwe..bile pkrkn yg brkmgknn die da ade yg pnyer,ati ni rase skt..prasaan aku brgetar..aku xdpt mrelakn die dmiliki owg len..entah knape prasaan ni begitu kuat..klu blh aku nk hentikan..aku da xnk ingt..xlme lg pn aku da nk msk sem bru..aku hrp aku blh lupekn die n blaja utk trus kjr cita2 aku..tp entahla..spnjg pose n rya kt kmpg aku brdoa..andai aku xdjdkn dri tulang rusuknya maka kau hentikan lah rndu dn cinta nie..tp ia ttp dtg n mlh smkin kuat wat aku rase sgt2 trganggu..Ya Allah,berilah aku kekuatan..

     Di saat entri ni dtls..aku msh mrndukn die..wlaupn mgkn die xpnh pdulikn aku..aku hrp sgt die jdoh aku..tp biarlah aku mmpu brsbar spya aku xrase trdera dgn prasaan kurniaan Allah nie..bialah aku trus brtabah..mmg skt mmndam prasaan..lg2 bila kite lgsg xdpdulikn..hdup die juz utk stadi n kluarga n Allah..mgkn aku ckit pn xde dlm atinyer..tp slagi aku mmpu aku akn tgu..sbb hnya die yg mmpu buka atiku utk cinta..

     Ya Allah,bglah aku kekuatan..aku nk mulakn sem bru ni dgn pnuh smgt..aku xnk ingt da prasaan nie..bialah aku smpn sowg dri..n aku nk lupekn..aku nk fkus stadi spya aku blh cpai cita2 aku..Ya Allah,jika benar die jdohku maka kau tabahknlah ati nie..jika tidak maka kau hentikanlah prasaan cinta dan rndu nie..smga kau mmberkati hdupku n sluruh ahli kluargaku..pnjgknlah umurku spya aku mmpu brbuat kbekn,mncpai ape yg trbek dlm hdup..smga dgn redha dan kbrktnmu dptlah kiranya aku mneruskn hdup ni dgn pnuh tenang n ksyukuran..amin ya rabbal al amin:)




my luvly family

7 comments:

  1. yeah that's the spirit! gud luck 4 ur new sem :D

    ReplyDelete
  2. berdoa laah semoga ada jodoh dengan si dia..jangan jemu tuk berdoa k.. :)

    ReplyDelete
  3. ni bru sparuh wak..hehe..tyme2 rya ni lah nk bkmpul kn..klu x bz msg2..hehe

    ReplyDelete