CoMe ViSiT n FoLLoW me!:)

Sunday, 7 August 2011

BiLe HaTi MuLe BrKaTa-Kata...

Emm..nth knape..ati ni mule nk mnunjukkn feeling2 yg xspttnyer..aku ptt lupe bnde ni tp nth nape bile brk2 dgn mmber2 aku td aku ttbe rase trsntuh..td ktowg wat reunion dgn mmber rpt mse sklh dlu..dlm rmai2 nie ade sowg mmber aku yg da ade steady bf n da nk kawen lah..siyes...aku hepy bile tgk kwn2 aku yg dlu nkal2 skrg da ade psgn,da pndai bgya n da nk kawen pn..lelaki 2 mmg ckup smpurna lah..ade sume yg every gurl impikn..Tipulah aku xjeles tp yela..jdoh msg2..ALLAH SWT lbh mngthui ia x?
      Bile bckap psl hal2 ati n prasaan,pkwe,future husband,jdoh n seangkatannyer..mmg aku sng sgt snstif...yela..aku xpnh rase mcm ape yg mmber2 aku rase..ade 2 yg da kapel 10thun..ade 2 yg da jmpe mr rite n da nk kawen..ade yg swit jer tyme bcnta 2..tp aku ttp mcm ni..bkn aku nk mmprtikaikn..aku ckup brsyukur dgn ape yg aku miliki tp beselah..hati pmpn mane yg xcmbru kn??Dlm hdup aku,hbgn mcm ni xpnh mnjadi..1st mse aku mule2 knl erti syg mse aku abs spm..mse 2 aku syg sgt mamat nie even die 2 mat rempit..n xstraf dgn aku.. Ktowg kapel adelah dlm 2thun..mse 2 mcm2 la jd tp aku ttp sbr n hrap hbgn 2 kekal..tp lame2 mmg xdptlah nk than..da la xpnh jmpe..die mcm 2 aku mcm ni..mmg mcm langit dgn bumi..Lps aku pts dgn die aku kuatkn ati xnk da cri pkwe..bialah single lg bhgia..aku cube lupekn die..ssh jugaklah tp alhmdllh dpt..so dlm mse 2thun single adelah aku jmpe bbrapa owg tp sumenyer xsiyes..nk gune pmpn jer..
       Bile aku msk degree..aku jth cnta blk..ni mmg btl2 siyes sbb die lelaki ptma yg dtg umh aku jmpe mak bpk aku..yg dtg knvo aku..aku mmg cnta die giler2 ah..aku mmg da plan nk kawen dgn die..tp 2la..bkn jdohkn..ktowg pts lps 8bln cnta 2 dpthnkn..nk wat cmne..da xde jdoh..2bln aku mrana..xblh nk fkus blaja..nsb ade kwn2 n fmly yg xjemu skong..skrg ni da sthun aku single..alhmdllh aku hepy even kdg2 aku ase mcm snyi n trtekan sgt..mane x nyer..umo aku da 23..kwn2 baya aku kbnykn da ade ank..ade yg da btunang n da nk kawen tp aku steady bf pn xde..huhu..msti hepy jer kn klu hdup kite dpnuhi bunga2 cinta??

kn swit jer mcm nie..huhu
   



      Aku sbnrnyer da xnk ingt da ape yg pnh blaku kt aku slama nie..ape yg aku tau 2 sume bialah aku amk yg pstifnyer jer..aku mls nk pkr da..klu iktkn mmg skt ati,bnci,nymph,mluat sume adelah..tp nk wat pe aku skt ati kn..die pn da bhgia dgn owg len..aku mls nk pkr2 smp skt jiwa..skrg pn aku hepy..single is the best!

      Tp skrg nie aku ade 1 mslh kronik..mmg kronik giler la smp aku xtau nk wtper..huhu..bnde ni bknlah bru blaku cuma aku rase lbh ykin sjak akhr2 nie...Emm...mcm ne nk ckp eh..ok..aku asyk tringt die..jgn slh phm..die bkn ex aku or kwn2 sklas.aku..aku knl die lame da..mgkn sjak kck tp xbrape nk rpat..dlu mmg aku suke die tp xde la smp thap cnta or nk siyes2 kn..tp lately nie..entah knape aku slalu rndukn die..slalu mmpikn die..kdg2 aku rase mcm die jdoh aku..entah knape aku rase mcm 2 pdhal ktowg da mcm adk brdk..siyes..aku xnk rase mcm ni..aku tkt dgn prasaan nie..xmgknlah  ape yg aku hrap akn brlaku..aku slalu brdoa..sbb aku tkt akn kcewa lg..so aku bdoa pd ALLAH SWT..

  "Ya Allah...Jika aku bukanlah sebahagian dari tulang rusuknya maka janganlah biarkan ku rindukan kehadirannya. Janganlah biarkan kulabuhkan hatiku di hatinya. Kikislah pesonanya dari pelupuk mata. Dan usirlah dia dari relung hati ini."

      Aku tkt bile cnta ni pd drinyer yg dtg dri drh daging aku sndri..aku tkt owg akn ckp bkn2 dan aku tkt utk mlht bile saat die akn bkhwin dgn pmpn len..aku tidak mmbnci prasaan ni cuma biarlah ia pergi dulu..aku xsgup da..aku xnk skt lg..mmg skt pndam prasaan..brthun2 lamenyer aku smpn prasaan thdap dri die..dn mkin lame aku ase mkin syg,rndu dan cinta..Ya Allah,ptnda apekah ini?Setiap kali aku mrenungnyer..bergetar prasaan ni..klu lah btl die diciptakn utkku..algkah gmbranyer hdup aku..Aku trlalu ingn mmliki lelaki sptnya..yg smpurna agamanya,pelajarannya,adab dan kelakuannya..dan aku xmmpu utk trus mnipu ati nie..ye btl..bialah aku skt mmndam dri aku mmberitahu dan brlaku ssuatu yg mnyakitkn...aku xsgup lg..kata2 nie aku sntiasa tnam dlm hati..

 "Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya.. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu siapa jodoh kita.”

    Aku trlalu tkt utk kehilangannya..wlaupn mgkn aku xdpt mmlikinya tp skrgnyer aku dpt tgk die gmbra n ceria slalu..aku msh dpt tatap wjahnyer wlaupn curi2..aku msh brpluang brckp dgnnyer..dn aku msh mmpu mncntainya..krna mncntai die lah aku blaja brsbr dn mnjadi owg yg jauh lbh mtang..juga mngenal erti cinta yg sbnar..Smga aku trus tbah mnnti..dn trus mmpu mncntainya wlaupn mgkn die xpnh tau dn xpnh mncntaiku..
  

dkrniakn drjat sbg isteri adelah anugerah trbek
Smoga kite sume sntiasa dbrkati dn drahmati Allah..dn smga jdoh2 kite adlah di klgn trbek yg mmpu mmberi kite spnuh hati dn jiwanya dn mmbimbing kite ke jln yg diredhiNYA..amin ya rabbal alamin..wassalam,nyte:)

PS : aku sbnrnyer nk mskkn 1 lgu tjuk die BYUL ost cter 200 pounds beauty tp xtau mcm ne nk wat..sape ade tlg share yer:)lgu 2 sgt bmkne wat aku:)




    


17 comments:

  1. INSYA ALLAH KALAU ADA JODOH TAK KEMANA...^_^

    ReplyDelete
  2. Betul ckp AYIE ABAS..
    InsyaALLAH, kalau ada jodoh xkemana.
    Jodoh tuh xboleh dipaksakan kan. Sama jugak dengan perasaan kita.
    Rilex2, awk muda lagi.. bru 23. Sy ni dh 24. Xdop steady bofren lg. Rilex jek. Ntah la ye, mcm awl2 post awk tuh, mmg ada niat nk kapel, malah penah cuba pon nak kapel, tp bila kapel hati xtenang. Silapnya mstilah dri sy. Xpndai jg diri.. Jaga maruah. Siryes, sy jauh dri TUHAN. Syukurlah ALLAH buka pintu rahmatnya untuk sy, ALLAH tunjuk jln, sy ikut. Maka, sendiri lah sy smpai hari ini..=)
    Sepi? Mmg, tapi sy tenang...


    Moga awk temui kebahagiaan awk yep?

    Sori, komen pnjng sgt..=)

    ReplyDelete
  3. thanx ayie n wani..btl ckp wani 2..kdg2 bile mcm ni kite lbh tng kn..insyaallah sy cube lwn prasaan nie..awk pn k..sy doakn awk pn bhgia slalu..
    pnjg pn xpe sy suke:)

    ReplyDelete
  4. Yep, tenang sgt awk.. xyah nak pk banyak mende yang remeh temeh.. siryes ni. Mmg lah, bila nampak mmber bahagia, kadang hati sentap gak kan? Well.. ALLAH tu maha mengetahui..=)

    Thnks for ur doa..
    My doa untuk awk jugak..

    Haha..=)

    ReplyDelete
  5. hehe btl 2..tp bse la..ati pmpn mane yg xnk dcntai kn..kdg2 prasaan 2 dtg gk..tp xpela..sbr jer..mghkn ade yg lbh bek akn dtg mse yg ssuai:)

    thanx yer!smga kbhgiaan mlik kite:)

    ReplyDelete
  6. semoga berjumpa dgn jodoh yang baik. Allah knows the best. (^_^).

    ReplyDelete
  7. soal jodoh telah dtetapkan sejak azali lagi bila smpai masanya takkan di lambat walau sesaat dan takkan di cepat pun walau sesaat benda yg ditakdirkan akan berlaku pasti akan berlaku kita merancang allah juga merancang dan allah sebaik2 perancang.. mudahan2 dpt jodoh yg soleh amin^_^

    ReplyDelete
  8. insyaAllah ade jodoh ta kemane punye

    soal jodoh tu ditangan Tuhan

    semoga awk temu kebahagiaan ye

    :)

    ReplyDelete
  9. saya baru pertama kali di sini..

    saudari aizawa, sesungguhnya jodoh yang diberikan oleh Allah kepada hamba-Nya adalah tak disangka-sangka. Bertemu dan berpisah itu kerana-Nya.

    Dalam umur 23tahun, saya baru melalui perpisahan yang mana hubungan kami tidak mendapat sokongan keluarga. Dia dilepaskan dengan baik dan kami sentiasa berkawan. Hujung tahun ini dia akan bertunang.

    Sama seperti saudari, selepas SPM, merasa apa itu cinta. Tapi, Allah Maha Mengetahui. Yang kononnya kekasih hati, berkahwin lain. Dugaan itu mematangkan kita saudari.

    Tak perlulah berasa cemburu kerana kamu dan saya sangat bertuah. Hati kita tidak mati. Kita pernah merasa sayang, cinta, rindu dan kecewa. Biar masa singkat yang ada, kita lebih menikmati hidup, supaya satu hari nanti kita lebih menghargai dan dihargai.

    ReplyDelete
  10. Kita hanya merancang, tuhan yang tentukan. Moge b,jmpe mr.right.:D

    UPDATE:ISTANA BIRU nak berkenalan.

    ReplyDelete
  11. jodoh itu ketentuan ilahi.. kadang2 berusaha camne pun.. kalu bukan tetap bukan.. kalu ye tetap ye..

    macam mana pun kene ade usha gak :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdullillah..trima ksh yg xtrhngga ats amk brt kowg sume..mmg sy sgt2 hrgai..sy pn sntiasa hrap bnde yg bek2..sume yg sy alami jdkn sy tbah..skrg sy lbh phm apekah sbnrnyer jdoh ktetapan ALLAH SWT..syukur sbb sy dkurniakn kwn2 yg amk brt dn mmpu bg sy smgt utk trus mmprjuangkn hdup..thanx yer:)

    ReplyDelete
  13. jangan putus asa dalam mengharapkan cinta dari lelaki yang bakal mewarnai hidup kita. InsyaALLAH Tuhan dah tetapkan jodoh terbaek buat kita kerana sesungguhnya DIA Maha Mengetahui. (':

    haippp. nanti kawen jangan lupa ajak. hikhik =P

    ReplyDelete
  14. thanx dewi..klu btl die jdoh sy sume blogger sy ajk..hehe..btl 2..sy xpnh pts asa..sbb 2 sy pndam je rase ni sbb klu btl die jdoh sy sy akn trus cntai die mlh lbh lg n klu bkn pn sy msh blh mnyangi die kn3??hehe

    ReplyDelete
  15. kalo hati awak dan hatinya memg disatukan...insya-allah..=)

    ReplyDelete