CoMe ViSiT n FoLLoW me!:)

Tuesday, 2 August 2011

my life!:)

Salam n hye everybody..alhmdllh lgkap sudah ramadhan aku yg k2..aku hrap aku dpt trus brterawikh dn mngktkan amaln2 demi bekalan di alam cna..Aku truja sbnrnyer nk update post kt cni..bkn ape,aku kn blogger bru so mcm batak lah ckit kn..hehe..so ape yg aku nk bgtau mlm ni is all bout my past life!:)
       Aku sbnrnyer dbsrkn dlm keadaan srba mewah..mse aku lhr mak dgn ayh aku keje..ayh wat biznes bsr mse 2..mmg bju2,mknn n mainan aku mhl2 belaka..umh pn bglo..tp ayh jauh dri kami..mksdnyerr die just bg duit n xpnh pn ikt ktowg jln2 or brct..after 6thun,adek lahir..mse 2 sume ok jela..xdela truk pn..xlme pstu aku msk mrsm..mse 2 aku form1.. em 1st tyme aku blk umh aku truja..yela lme xblk..homesick..tp upenyer aku yg dpt surprise..ayh jual rmh..ayh muflis sbb kene tpu..ayh jual umh bglo 2 dgn hrga yg sgt murah sbb trdesak..kami brpndh ke rmh kdai yg jauh lbh kck..mule2 mmg cdey n xslesa sbb aku da bese hdup sng kn..tp lme2 okla..
        Nsb ktowg bek sbb mak dgn ayh dpt ank yg pndai2..alhmdllh kami adk brdk blh lari dri tndasan owg dsbbkn kjyaan kami..tp aku xsterel adek aku..die jauh lg bjak dri aku..mse aku kt mrsm mcm2 bnde yg aku lalui..mgkn xssuai dok kt asrama..aku msk pn sbb nk tgk mak gmbra..aku kene buli dgn senior,pulau n mcm2 la..puas aku ngs spnjg dok cna..tp alhmdllh aku byk blaja hal2 agama mse aku kt cna...after pmr aku kuar dri mrsm sbb aku xsuke dok asrama da..aku nk rase hdup kt sklh bese..aku msk smkpu1 mmg hdup aku epy..aku bgaul dgn bdk2 cina,india..dpt kwn2 yg bez n sporting.. aku jd smkin tbah n kuat smgt..even xbrape nk rjn tp sbb life aku gmbra alhmdllh aku dpt kptsn yg agk mmbrgsgkn..mak n ayh gmbra sgt..even hdup ktowg xssng dlu tp mak ayh gmbra sbb ank2 die bjya..adek pn mcm 2..asyk dpt plajar cmrlang jer:)
its me knvo!:)
         Tp mcm bese la..bile ALLAH 2 syg kite die akn trus duga kite..aku pn mcm 2..Oleh sbb rmai sgt bdk pndai zmn2 skrg ni aku xdpt twrn smbg blaja..mse 2 cdeynyer mmg tuhan jer yg tau..Aku ingt lg..mse knvo spupu aku,aku mngs sbb cdey xdpt msk u..yela..aku xnk tgk mak aku cdey..mse 2 sbln lg bdk2 bru nk msk..kwn2 aku yg rslt truk dri aku pn dpt smbg blaja..mmg aku asyk ngs jer..tp bile da rezki 2 ade gk kn..smgu sblm msk aku dpt srt twrn!yeah!uitm jgka!gmbra thap babun!huhu..alhmdllh aku smbg dip sc utk 3thun kt cna..Emm nk cter psl bnde2 yg blaku kt cna mmg la trlalu byk..jd aku cter kt slot len la yer..tp sume ok..aku bjya kekalkn pointer aku 3 n above every sem n fnal sem aku dpt dkan..dpt gk aku mrasa knvo..hehe..so mse nk smbg degree aku wat kptsn aku xnk amk bio da..yela..ssh kot..aku skt jwa nk stadi..huhu..so aku apply yg len ckit..dptnyer polymer technology..huhu..mule2 tkjut berok gk tp  aku cube jela amk..mane tau serasi..hehe
          Alhmdllh..ni da msk thun ke2 aku amk polymer..okla..srnk blaja even agk ssh..aku ase bez gk polymer ni sbb bnde bru kn.. lgpn senior bez2 sume..byk mnyokong n lgsg xkdkut ilmu..n lecturer pn sporting2:)aku msh mmpu lg..even sem3 ni rmai yg lg hbt2 dri aku tp aku bsyukur aku msh dpt kekalkn 3 pointer n tgkatkn ckit2..Em aku cuma hrap hdup aku trus baik n bjln lncar..n hrap sem dpn aku blh perform jauh lbh bek dri b4..ChaIYoK2!!:)n my fmly pn da btmbh2 bhgia n rpat skrg ni..rezki alhmdllh sntiasa ade..even xssng dlu tp yg pntg ktowg slg mnyngi..shoping same2.mkn same2,trawikh pn same2..hehe..aku syg fmly aku..dowg yg trbek dlm hdup aku!n kami xkn lupe kpda pmberi sgala yg kami miliki skrg which is ALLAH SWT!Thanx god!luv my fmly alwaiz!:)

my family:)
Emm..aku ase stkt ni je dlu kot aku nk cter psl pnt gk mnaip nie..hehe..next update aku nk  cter psl ape eh??em mgkn love story??wah ni bez nie..hehe..klu cter psl aku pnyer luv story mmg xabs2 sthun..huhu..k la c u next update!Tata..=D

No comments:

Post a Comment