CoMe ViSiT n FoLLoW me!:)

Thursday, 4 August 2011

Sensitif kah aku??

Emm..ari yg pnuh ceria dan tenang..tp nth nape ttbe ari ni aku trase nk ckp psl hal ni..bile ckp psl hal ni mmg xkn sudah..sbb aku mmg dlhrkn dgn keadaan yg mcm ni sjak dri dlu lg..Aku ase sume yg pnh knl n kwn dgn aku tau btapa snstifnyer dri aku ni..
     Mse sklh dlu..aku slalu wat bnde2 yg wat kwn2 aku nymph..bkn ape..oleh sbb trlalu snstif aku jd owg yg sgt halus prasaanyer..aku ingt lg..mse sklh dlu aku slalu trase dgn kwn2 aku..klu aku kck ati aku msti bg surat..n aku slalu majuk dgn dowg..yela..mse 2 bdk lg..aku xdpt nk kwal prasaan..bkn xdpt tp xpndai..bile kwn2 aku kwn dgn owg len aku msti mrajuk..smp kdg2 aku ase dowg nymph dgn aku..
      Lps dpt rslt upsr,aku dpt offer msk mrsm..sfat aku ni jd mkin truk bile msk mrsm..aku ni mmg lgsg xde knfiden n asyk rase rndah dri jer..kt cna plak,aku asyk kene ejek n pulau dgn senior2..bdk laki pn asyk perli2 aku jer..keadaan ni jdkn aku lg truk..nsblah kwn2 pmpn aku yg 8owg 2 sume ok2 jer dgn aku..mcm2 mslh aku hdapi mse aku kt mrsm wat aku ase mkin snstif n rndah dri..lme2 rslt aku jtuh n mkin truk..bkn aku nk slhkn sesape tp mmg psktran mrsm ni la yg wat aku jd lg snstf n less knfiden!aku mmg xsbr nk kuar dri cni..
      After pmr,aku kuar dri mrsm..aku msk sklh bese..bile aku brgaul dgn mmber2 kt cni,aku jd lbh smgt n knfiden..sbb dowg sume bknlah mcm bdk2 mrsm yg sume nyer prasan bgus..aku suke dok sklh ni..aku mule jd lbh ceria n smgt nk blja..even xbrape nk rjn tp spm aku dpt gk kptsn cmrlg..aku jd btmbh ykin..tp bile aku xdpt offer uni aku jd pth smgt blk..sthun kot aku mnganggur..tgh thun aku g plkn..kt cna aku blaja byk bnde..n sume 2 dptlah ubh dri aku ckit2..
       Bile aku dpt offer smbg dip kt uitm jgka..aku mmg gmbra giler..yela..sape xnk msk uni kn..Aku msk cna dgn prasaan gmbra n smgt tgi..niat aku cuma nk bjya..aku suke dgn jgka even aku ase blja ssh n kwn2 pn xsume mmhami..em aku sblik dgn zatul,ikin n nad..dowg ni even xmmhami aku sgt tp ttp cube nk jga ati n prasaan aku..tp dlm 3 owg ni yg plg rpat dgn aku mstilah zatul..zatul jer yg tau sape aku sbnrnyer..phm prngai aku 100%!Die gk yg xjemu nshtkn aku,nek kn smgt aku..yer..mmg aku tau..aku truk kt jgka..aku snstif..byk bnde yg srba xkene..aku tgk owg pn mcm nymph nk kwn dgn aku..slalu aku gduh dgn kwn2 aku ats slh phm pshbtn..jeles,slh phm n len2..3thun aku kwn dgn dowg mcm2 yg aku wat..tp mse 2 aku xpkr ape..yg aku tau aku nk owg phm aku n aku xpnh pkr prasaan owg len..mmg aku truk..aku byk sktkn ati kwn2 aku trutama zatul..kbtulan owg yg sgt rpt dgn aku mngal mse 2..aku lgla trtekan..em aku ase byk kali gk aku gduh dgn bdk2 nie..laz skali 2 aku ingt lg aku buat2 skt jwa..mcm2 la aku.wat..klu kowg bca ni msti kowg ngeri kn dgn aku??Huhu..mse 2la aku gduh bsr dgn zatul..die ckp kt aku aku kene brubah..shari ktowg spend tyme..aku ingt lg mse 2 aku part4..xhnti2 zatul nshtkn aku..mse 2 la aku mraung n aku dpt rase da trlalu byk bnde yg aku wat kt owg..so lps dri ari 2 aku tekad nk brubah..alhmdllh dlm jgka mse sthun stgh dip 2 aku brubah ckit2..Klu kowg nk tau,mmg seksa nk brubh nie..bkn sng tau!lg2 prangai 2 da sebati dgn dri kite dri dlu lg..tp okla..ats skgn kwn2 aku brubh plhn2 n aku jd jauh lbh bek dri b4..
my bio team
      Bile aku dpt twrn degree,aku tekad!Aku xnk sktkn ati kwn2 aku lg..aku nk blaja btl2..aku nk jga ati owg n aku xnk jd trlalu snstif..aku cube nk wjudkn keadaan dmana dowg gmbra trime aku sbg kwan..tp beselah..Even aku da brubah ttp ade saki baki prngai snstf 2..kdg2 dtg gkla pnyakit 2..tp bak kate bff aku yg skrg ni smbg blaja dgn aku,aku da byk brubah..jauh lbh bek dri b4..die suke dgn prngai bru aku..aku lbh mtang..da xsnstf sgt..alhmdllh..tp kdg2 slh phm 2 pkra bese la kn?yela..nobody perfect!Kdg2 kwn2 aku pn ade wt slh gk..tp kite dlm pshbtn ni kene la byk sbr n ngalah..yela..kwn ni kite nk smp mati..bkn skejap2..Aku skrg dlm proses brubah lg..aku hrp aku blh jd lbh bek..
my beloved rumate


Geng kmnder
Emm hrpan aku bialah owg dpt trime aku seadanyer..dpt phm aku n ngalah dgn aku..aku da cube nk jd kwn yg bek..kdg2 ade mse aku pndam mrh n skt ati aku demi nk jga ati kwn..2 mmg da ckup bek sbb dlu aku xpnh wat mcm ni..Aku nk bkwn smp bile2..klu blh xnk ade gduh2..tp aku mohon kowg pn phm  aku..jga kata2 sbb aku pn mnusia bese ade prasaan kn..kdg2 dtgla ase snstf 2..aku bkn robot..cuma aku cube kwal emosi ni slagi mmpu..bile kdg2 trlepas 2 kowg ckpla elok2 kt aku or than la ckit..skali2 kn ape slhnyer..Ape pn..aku nk kowg tau..even kt mane pn kowg skrg..aku sntiasa syg kwn2 aku..aku nk kowg tau yg kowglah kekuatan aku..kowg lah hdup aku..Aku hrp kowg skong aku smp bile2 even ape pn jd..n hlalkn sume k.. hrp kite akn kwn smp bile2..Amin..miz u guyzz!!:)



Geng KRESMA

my BFF!
kwn2 yg aku syg!

2 comments:

  1. aminn.........

    aku syg ko aten..n aku mtk byk2 kalu ade slh silp..mggu ko stdy o what so ever.. kite jdi kwn, bialah kwn dunia akhirat ek..

    ReplyDelete
  2. xde lah fah..bak kate owg bkwn bia seribu kn...tp dlm pshbtn mmg mcm2 mslh btl x?klu x xkn kite knl kwn kite 2 ia x??thanx sbb sudi bkwn dgn aku eh..frenz eva:)

    ReplyDelete